Огънят е потушен

Костенурка - домашен любимец беше спасена, след като "случайно" подпали пожар на Коледа, предаде БГНЕС.

Пожарникарите са били повикани в къща в малко градче в Есекс, Обединеното кралство, малко преди 16.30 ч. на Коледа, след като съседите чули звука на димна аларма, съобщават от местната пожарна служба.

Пожар унищожи близо 200 къщи в туристически град в Чили (ВИДЕО+СНИМКИ)

За щастие огънят бил локализиран и потушен, но пожарникарите разбрали, че това не е нормален пожар на Коледа, подпален от забравени заради алкохол картофи на печката. „Огънят е започнал, след като костенурката съборила лампа върху постелката си, която след това се запалила“, заяви Гари Уейн, шеф на пожарната. Той подчерта, че е важно да се гарантира, че къщата е снабдена с работещи димни аларми на всяко ниво, особено ако живеете с ядосано влечуго за домашен любимец.

Голям пожар в мотел в Лас Вегас, има загинали

„Тази костенурка е имала много късметлийски Коледен ден - тя е на 45 години и сега, надяваме се, ще продължи дълъг и щастлив живот благодарение на работещите димни аларми“, продължи Уейн.

Пожарната и спасителната служба на окръг Есекс добави във Facebook: „Тази 45-годишна костенурка може да изглежда ядосана, но това е щастливият й ден.“

Пожар изпепели над три хиляди прасета в Добричко (ВИДЕО)

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си