Повече от 20 деца и възрастни са получили медицинска помощ

Самолет на американската авиокомпания "Делта" изхвърли гориво върху пет училища край Лос Анджелис, пише "Гардиън".

Инцидентът е станал, докато машината прави заход за аварийно кацане. Горивото се посипало върху главите на деца, играещи в училищен двор. Повече от 20 деца и възрастни са получили медицинска помощ, заради кожни раздразнения или проблеми с дишането. 

След като изхвърли значително количество гориво, самолетът се приземи безопасно. Властите започнаха разследване. 

Катарски самолет е избегнал ирански ракети малко преди украинската катастрофа

Притеснени родители се втурнали, заедно със спасителните екипи, към училището, над което било изхвърлено горивото.

„Самолетът мина над нас и изхвърли бензина си. С приятелите ми бяхме заляти, а на мен ми влезе в очите”, казва Джъстин Гуити.

От самолета на Делта Еър, който извършвал полет до Китай, съобщили за проблем с двигателя малко след излитането. На видеозапис се вижда как машината изхвърля гориво.

„Помислих, че е пушек или нещо подобно, но когато започна да пада го усетих върху мен и миришеше на бензин”, споделя Мигел Сервантес.

Шефът на „Боинг” си тръгва от поста с 62 милиона долара

Пострадалите са около 60 души. Повече от 20 деца и 11 възрастни са получили медицинска помощ на място.

От авиокомпанията Делта обясняват, че изхвърлянето на гориво е нормална процедура, за да се намали тежестта и да се осигури безопасно кацане. От авиационните власти обаче уточняват, че горивото трябва да се изхвърли на посочено ненаселено място, обикновено на голяма височина, за да може то да се разпръсне преди да стигне земята.