Тя спечели спускането в петък и днешния супергигантски слалом

Носителката на големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) не скри задоволство от представянето си в трите старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, информира gong.bg.

Италианки завзеха подиума на Световната купа в Банско

Шифрин спечели спускането в петък и днешния супергигантски слалом, а в събота завърши четвърта във второто спускане.
Така тя се утвърди на върха в генералното класиране с 1225 точки, като увеличи аванса си на 370 точки пред втората Федерика Бриньоне (Италия).

Банско e домакин на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени

„Страхотен уикенд за мен тук. Постигнах две победи в три скоростни състезания. Още преди да дойда в Банско разбрах, че е доста технично и затова реших да участвам и в трите състезания. Пистата тук е страхотна и даваше възможност за много агресия. Търсех най-добрата линия, атакувах и смятам, че справих се отлично. Може би не карах толкова чисто, но бях бърза”, коментира Шифрин.

Банско посреща Световната купа по ски за жени

„В тази част от сезона е важно да бъдеш здрав и да поддържаш добър ритъм. Стартовете са много на често и сега трябва да се наспя и да си почина добре. Върху мен има и допълнително напрежение, тъй като очакванията през този сезон са много големи след невероятната предишна година. Старая се максимално да потискам емоциите и да давам всичко от себе си във всеки старт”, добави Шифрин.