"Не искаме оставки, искаме промени”, заяви Ричард Алибегов

„Нашият протест беше политически яхнат. Ние се разграничихме, пуснахме декларация”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Хотелиери и ресторантьори протестираха днес в София, с искане за отмяна на наредба, която регламентира изисквания за касовите апарати и отчитането на печалбите.

Протест в центъра на София, блокираха Орлов мост (ВИДЕО)

„Това е протест на малкия и средния бизнес”, заяви Ричард Алибегов.

Той коментира, че на срещата във вторник в Министерството на финансите са били приети някои предложения, което е накарало част от браншовите организации да се оттеглят от протеста.

„В Министерството на финансите поискахме намаляване на ДДС, но, за съжаление, министър Горанов не се съгласи. Затова една част от хората остават недоволни. Казват, че София не е България, не могат да плащат, тези данъци ги убиват”, заяви Алибегов.

Хотелиери и ресторантьори искат по-ниско ДДС и регламентиране на бакшиша

„Проблемът на днешния протест е, че има някакви партийки, които се припознават в нашия протест. Малкият и средният бизнес не иска оставки, иска промени”, коментира Алибегов.  

И допълни: „Едно ДДС не се намалява с един разговор 3 часа при министъра на финансите. Работата ни сега е да направим проучвания, да наемем фирми, които да проучат как се е отразило намаляването на ДДС в другите страни. Ако искаме намаляване, трябва да докажем на правителството как ще се отрази това на приходите”.