Местен жител е получил заплаха от анонимен профил във Facebook

Поредна безсънна нощ във врачанското село Търнак заради страх от нови палежи. В нощта, след като пламнаха четири къщи, хората забелязали как човек се промъква в дома на самотно живееща възрастна жена. Те го подгонили, но не успели да го хванат. Това се повторило и на следващата нощ в друга къща. Доброволци се опитали дори да заградят района, докато дойде полицията, но отново не успели.

„В гонката участваха и кметът, и полицията. Мъжът обаче успя да избяга”, разказа местен жител в ефира на "Здравей, България".

ОГНЕНА ВЕНДЕТА: Кой стои зад палежите в Търнак?

За палежите има задържани. Жителите на Търнак обаче смятат, че истинският подпалвач все още е на свобода. „Да, има задържани за палежите, но извършителят не е сред тях. Смятам така, защото опитите продължават. Човекът, който видяхме не е бил крадец, защото, ако беше такъв, той просто щеше да открадне”, каза Искрен. 

Бащата на един от задържаните заяви, че синът му има отклонения и проблеми с алкохола. „Чувствам, че не е добре. Имаше моменти, в които откачаше. А и майка му беше шизофреничка. Не мога обаче да кажа дали синът ми е извършил палежите”, добави той.

Изтича мярката за неотклонение на заподозрения за палежите в Търнак

Един от местните получил заплаха по Facebook от фалшив профил. „Ей сега тръгвам с мафията и ще умирате”, гласи част от съобщението.

От МВР заявиха, че няма да коментират случая. Категорични са, че са свършили работата си и продължават да го правят.

4 къщи горяха във врачанското село Търнак (ВИДЕО)

Още по темата гледайте във видеото.