Близо 24 часа продължава барикадата им в сградата на НС

От КНСБ се обявиха срещу исканията на медицинските сестри, които са се барикадирали в сградата на Партийния дом, съобщиха от КНСБ.

От синдиката се противопоставят на претенции и поставяне на ултиматуми. "Така се подменят принципите на тристранния диалог и се погазват законите. Напомняме, че законите и механизмите за споразумяване и договаряне трябва да се спазват, в т.ч. и от правителствените представители и ще реагираме остро, ако този начин на налагане на искания бъде приет".

Барикадиралите се мед. сестри излязоха на прозорец на сградата на НС (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Министерство на финансите е внесено конкретно предложение с подробни разчети за допълнително необходими 8,5 до 10 млн. лв. за повишаване заплатите на медицинските специалисти в училищното и детското здравеопазване и твърдят, че ще има реакция при отклонение от правилата за сътрудничество и преговори, пишат от синдиката.

От КНСБ съветват, че "всяка организация, която претендира да води преговори и сключва споразумения с правителството, може да го направи като покрие критериите по закон и се яви на процедурите за преброяване, които текат в момента, и да получи статут на представителна".