Ние обикаляме България да възстановим производства, а той излиза за 5 минути с едно листче и се прибира, коментира премиерът

"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение и ще го уморим". Това заяви премиерът Борисов пред журналисти в Смолян.

Малко преди това президентът Румен Радев изрази мнение, че спешно трябва да се преразгледат някои разпоредби в приетия Закон за извънредното положение, които блокират икономическия живот.

 

„Ние обикаляме България да възстановим производства, да им дадем бизнес на хората, тези хора нямат една поръчка. Искаме да им дадем хляб, през тези поръчки. А някой излязъл с едно листче, каже 5 приказки и се прибере. От 8 сутринта съм подложен на въпроси, защо на него не му задавахте? Против ли е извънредното  положение? Да го махне. Или нямаше там въпроси. Ето това е цензура”, каза Борисов.

Радев: Пандемията изисква наложителни мерки

„Мерките са до 13 април. Депутат след депутат дават положителни тестове за коронавирус. Ами ако след 1-2 седмици не можем да съберем парламента? На третия ден, в който кажат, че сме надолу, здравният министър ще отмени всички заповеди”, каза още премиерът.  

 

 

Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски инспектираха смолянския завод "Арексим". Той е профилиран в производството на части за индустриални машини и автомобили, но вече произвежда защитни маски и очила.

„Доволен съм от това, което виждам - удобни, леки”, коментира ген. Мутафчийски.

„Хората се стегнаха и вече произвеждат такива очила. Патентовани са като българско производство”, коментира премиерът Борисов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП