По време на допълнителното раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус

Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на Червения кръст. От днес до 16 април в цялата страна поетапно ще бъдат раздадени 1 400 тона храна, съобщиха от пресцентъра на организацията.

В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ: Горски служители помагат на възрастни и нуждаещи се хора

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския червен кръст.

Студент раздава безплатно хляб на възрастни хора в Руенско

В раздаването активно ще участват служители и доброволци на БЧК в цялата страна. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания. До момента по Оперативната програма са раздадени почти 6 000 тона пакети с храна на 451 553 лица и семейства.

По време на допълнителното раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП