Тя направи историческо обръщение към британците в разгара на епидемията от коронавирус

Кралица Елизабет II благодари на хората, лекуващи болни от COVID-19 и на британците, които си стоят по домовете, за да спрат разпространението на коронавируса. „Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решени, ще я преодолеем", каза тя в телевизионно обръщение към нацията.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Над 1 200 000 са заразени с COVID-19 (ВИДЕО)

"И преди сме се сблъсквали с предизвикателства, но това е различно", каза Елизабет II-ра в обръщението си. И допълни: "Този път се присъединяваме към всички нации по целия свят в общо начинание, използвайки големия напредък на науката и нашето инстинктивно състрадание, за да се излекуваме. Ще успеем - и този успех ще принадлежи на всеки един от нас”.

Кралица Елизабет Втора със специално обръщение към нацията

"Трябва да се успокоим, че макар да трябва още да издържим, ще дойдат отново по-добри дни: отново ще бъдем с приятелите си; отново ще бъдем със семействата си; ще се срещнем отново", заяви 93-годишната кралица.

Тя посочи, че "болезненото чувство за раздяла с близките", което социалното дистанциране предизвиква у хората, напомняло за опита на евакуираните деца през Втората световна война. "Сега, както тогава, ние знаем, дълбоко в себе си, че това е правилното нещо, което трябва да се направи", каза тя.

Монархът заяви, че всички, които следват напътствията да останат вкъщи, „помагат да се защитят уязвимите и щадят много семейства в болката, която вече изпитват тези, които са загубили близки“.

Бременната годеница на Борис Джонсън е с коронавирус

Това бе едва петият път, когато кралица Елизабет Втора прави специално телевизионно обръщение, откакто е заела престола на Обединеното кралство в средата на миналия век.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП