Как един професионален спортист преживява отлагането на състезанието на живота си с цяла година?

Тя мечтае за Олимпиада, сънува Олимпиада и няма да се успокои, докато не види петте кръга и българското знаме да се издига на фона на химна ни. Тя е боксьорката Станимира Петрова, която прекара 14 дни в карантина след завръщане от Лондон. Там Станимира щеше да се бори за квота за Олимпиадата, но турнирът беше прекратен.

"Когато се качих на ринга за първи път, разбрах, че това е моето място. Аз съм европейска и световна шампионка по таекуондо, световна шампионка през 2014 г. по бокс, двукратна европейска шампионка по бокс с две купи от Европейското. Не мога да повярвам, че съм постигнала всичко това", сподели Станимира в ефира на "Събуди се".

Помощ от шампиони: "Златното момиче" Станимира Петрова помага на жена да проходи

Тя обясни, че провалът и на предишната Олимпиада е бил голям удар, но заради треньорите си, е влязла отново в залата. "Треньорите и ръководството ме накараха да участвам на Европейското и удоволствието се върна след 3-4 тренировки. Моментът, в който чуваш химна след успех на състезание, те кара да плачеш и да се усмихваш едновременно. Искам да се кача на олимпийския връх", категорична е Станимира.

"В момента няма как да тренираме нормално и все още нямаме квоти. Първата квалификация беше в Лондон, но я прекратиха. Нямаме информация кога ще се състои в крайна сметка, но искам да кажат по-рано, за да можем да се подготвим", заяви тя.

Целия разговор с младата ни боксьорка гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.