Средната цена за дете била около 50 хиляди долара

Украинската полиция разкри „къща на ужасите“, в която се е осъществявал трафик на бебета, пише "Русия днес". При акция на специалните части в ин витро клиника в Киев е разбита група, която се занимавала с продажбата на новородени. "Клиентите" били предимно необвързани мъже от китайски произход.

Средната цена за дете е била около 50 хиляди долара, каза зам.-вътрешният министър на Украйна Антон Геращенко.

Стаята, която виждате на снимката, е била последното място, на което децата са пребивавали, преди да бъдат продадени като стока. В други обискирани апартаменти в Киев са намерени още 5 бебета. Предполага се, че те са били спасени, часове преди да заминат за Китай.

При спецоперацията са арестувани няколко украинци и двама китайци. Управителката на ин витро клиниката заедно със сина си също е в ареста. Всички те са обвинени в трафик на хора. За подобно престъпление законът в Украйна предвижда до 12 години затвор. Геращенко добавя, че още най-малко 140 китайски граждани се разследват във връзка с престъплението.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.