Заловени са 9 водачи с алкохол над 1,2 промила

"62 са пътнотранспортните произшествия за трите почивни дни – от събота до днес, само на територията на София. Отнети са 38 шофьорски книжки". Това съобщи началникът на "Пътна полиция" Любомир Костадинов, цитиран от БГНЕС. Трафикът в посока София днес следобед е засилен.

"За трите дни са съставени около 750 документа за различни нарушения", съобщи още началникът на "Пътна полиция". "38 свидетелства са отнети, 39 свидетелства за регистрация на моторни превозни средства са отнети, има 9 проби за алкохола, които са над 1,2 промила. Тези данни са само за територията на София", уточни Костадинов. 

Очаква се засилен трафик в последния от серията почивни дни

Комисар Костадинов съобщи, че заради края на трите почивни дни покрай 24 май и многото столичани, които се очаква да се приберат в града, има разположени екипи на "Пътна полиция" на всички входове и изходи, на главните пътни артерии. Екипите следят за агресивното поведение на водачите, за скоростно каране, за спазване на правилата за движение.

"Около 55 - 56 000 автомобил са излезли от София за серията от три почивни дни покрай 24 май, толкова трябва и да се приберат за началото на новата работна седмица. Трафикът е засилен", каза още Любомир Костадинов.

За да не стават задръствания, както и при всички празници, КАТ приемат мерки съвместно с жандармерията и охранителна полиция. “Имаме разположени екипи, които следят за спазване на Закона за движение по пътищата, за агресивно каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти”, каза Костадинов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.