"Имаме издадени актове за 235 млн. лв.", каза Димитър Ганев

"New Games и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали. Не знам за среща между премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде полезна за нас”, Това заяви в ексклузивно интервю за „Здравей, България”, изпълнителен директор на „Националната лотария” Димитър Ганев.

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, категоричен бе Ганев.

Борисов: Божков и Василев са клиенти на правосъдието, не наши

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор. И подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

Ръководителят на пресслужбата на кабинета: Божков доведе шефа на bTV в централата на ГЕРБ

 

 

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Той заяви, че не смята, че укриващия се в Дубай хазартен бос е „търгувал с влияние по отношение на бюджетите на „Националната лотария”, що се отнася до договора й с NOVA.

Домусчиев отговаря на Божков: Манипулация (ОБЗОР)

„Аз работя с NOVA от 2002 г. – много преди да познавам Божков. „Националната лотария” започна да разпространява билети в края на 2012 г. Тогава разяснявахме на хората какъв тип продукт предлагаме и убеждавахме партньорите, че той има място на българския пазар”, поясни Ганев.

 

 

Той допълни, че е чувал за оказван натиск компанията да бъде продадена.

А днес обвиняемият Божков направи заявка за партия. В пост във Facebook той попита: “Ще ме подкрепите ли за нов пoлитичeски проект?“

Цялото интервю гледайте във видеото горе.