Предложението вече се обсъжда в образователното министерство

Четвъртокласник написа писмо до институциите. Иска дистанционното обучение да остане и след пандемията. Предложението вече се обсъжда в образователното министерство и е възможно трайното му въвеждане за до 20% от учебните часове.

„Казвам се Никола. Учих в 4 клас. Накараха ни да учим от вкъщи всички предмети”. Така започва писмото на Никола и продължава с откровение.

Деца в риск ще получат таблети, за да учат дистанционно

„Първата седмица бяхме само на Viber”.

„Беше много трудно, скучни снимки, скучни съобщения и лесни задачи, но през втората седмица дойде интересното”, разказва Никола от ОУ „Братя Миладинови”, гр. Бургас.

Така четвъртокласникът открива ползите на дистанционното обучение и дори доскоро пренебрегваното физическо, вижда в нова светлина.

„ Най-интересно определено ми беше физическото, защото господинът по физическо ни пращат един линк, който е за упражнения и ние ги правихме тези упражнения”, разказва Никола.

Идеята дистанционното обучение да остане част от обучението е била обсъдена на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на образованието.

„Обсъдихме да бъде до 20%, където е необходимо”, обясни Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование.

Според директора на столичното 51-во училище - Асен Александров, дистанционното обучение ще е полезно за трупане на практически умения по информатика и английски език.

МОН вече обмисля въвеждането на дистанционното обучение в училищата, където то е преминало успешно. Според оптимистичния сценарий, то може да е част от уроците още от септември.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.