Президентът призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в "Бояна"

Президентът Румен Радев с първи коментар след публикуването на снимките от спалнята на Бойко Борисов.

Радев нарече недопустимо нахлуването в личния живот на  министър- председателя, но отхвърли  твърденията, че самият той следи Борисов с дрон. А  в НСО вече тече вътрешна проверка за това кой е как е направил тези снимки и имало ли е риск за сигурността на премиера.

Президентът иска НСО и екипът на премиера да изчистят всички рискове за сигурността на Бойко Борисов, защото снимките от спалнята на премиера били изключителен риск. Радев отрече да е вдигал дрон в двора на премиера.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА В ПЕРНИК

Президентът призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в „Бояна”. „От всички снимки една е най-смущаващата, това е снимката със спящия Борисов такова нахлуване в личното пространство е най-недопустимо.  Това е риск, затова ги изпратих с неговия екип да изчистят всички рискове, проверката трябва да установи всички обстоятелства”, каза държавния глава,

 

 

Румен Радев допълни, че е управлявал дрон, както управлява и самолет. На въпрос част ли е от сценарий за дестабилизация и цели ли служебен кабинет, държавният глава отговори така „Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов. Аз  съм готов да изпълнявам своите задължения, но предсрочни избори и правителство не ги определям аз”. 

 

 

 

Борисов: От днес ще спя с пистолет до главата. Радев ме следи с дрон (ВИДЕО)

Румен Радев призна, че е управлявал дрон, както управлява и самолет. 

"Понеже той мина границите, искам да ви кажа, че президентът Радев си позволява да си вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, отиват, казват му и той го прибира”, каза вчера премиерът Борисов.

"Как да ви кажа, моят дрон е толкова добър, че влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета, пълни ги с пачки евра. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия все пак има някакви граници", коментира днес президентът.

Тома Биков: Борисов има обосновано предположение кой може да го е записал

Президентът заяви, че не е необходимо свикването на Консултативен съвет за национална сигурност заради снимката с премиера.

Радев не целял и служебен кабинет. "Аз съм готов да изпълнявам своите задължения, но предсрочни избори и правителство не ги определям аз", категоричен бе Румен Радев.

И допълни: „Никога не съм изразявал желание за служебно правителство”.

"В момента най-важното е възстановяване на доверието в обществото. Това е възможно само чрез истината. От това зависи бъдещето ни като правова държава, но основна роля тук има прокуратурата за разследването на изтеглите аудиозапис и снимки", коментира президентът.

Той съобщи, че ще наложи вето на Закона за МВР, който предвижда сливането на няколко структури. Според експерти те ще дублират функциите на подчинената на Радев Национална служба за охрана. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.