Целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичане на информация

Върховният административен съд (ВАС) започва вътрешна проверка във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС.

Пламен Бобоков е върнат в ареста

Вътрешната проверка е разпоредена от председателя на съда. Целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията, казаха от ВАС, цитирани от БГНЕС.

Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние, твърдят от прокуратурата.

Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста

От държавното обвинение разкриха още, че Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът обаче не дал резултат и бил избран друг кандидат.

Прокуратурата извърши и обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.