При разследване е установено, че на вилата са извършени ненужни преустройства

Върховната административна прокуратура сезира началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на място и по документи на строеж на вила „Аглика“ в природен парк „Витоша“, относно спазване на всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му и другите нормативни актове по устройство на територията, съобщават от ВАП.

Прокуратурата: Предметите от колекцията на Божков не се изсипват в чували

ВАП е образувала преписка, след като от Специализираната прокуратура уведомили, че по време на разследване е установено, че на вилата са направени ненужни преустройства.

ВАП възлага на ДНСК да провери поотделно и комплексно строителния  процес по евентуално извършвани преустройства. Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, включително статут на терена, право на собственост или на строеж, влезли в сила кадастрални, общи и подробни устройствени планове. По време на проверката е необходимо да се проследи целия инвестиционен процес, включващ всички компоненти и законови изисквания, съответствие на разрешението за строеж (ако има такова) с изискванията на нормативните актове, както и допуснати ли са нарушения.

МВР показа какво откри в имотите на Божков (ВИДЕО+СНИМКИ)

В случай че при проверките са констатирани данни за престъпления от общ характер, следва да се предприемат действия по реда на НПК, като за всеки отделен случай трябва да се уведоми ВАП.

Редактор: