Той е внесен от БСП и този път е заради несправянето с корупцията

Днес в 11:30  депутатите гласуват петия вот на недоверие към кабинета след вчерашните рекордно кратки дебати по него. Той е внесен от БСП и този път е заради несправянето с корупцията. След гласуването на вота трябва да започне и ревизията на кабинета "Борисов 3".

 

Към момента трите министерски оставки са под въпрос, а част от министрите са на противоположни мнения, дали да освободят постовете си.

Протест пред парламента с искане за оставката на правителството има и днес. Недоволните се събраха след 09:00 часа.

„Вие сте по-добри с математиката от мен”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на влизане в Народното събрание.

„Ако вотът не мине, ще използваме следващите си действия. Ще използваме всички инструменти, които имаме като парламентарна сила. Ще подкрепим и протестите”, заяви Крум Зарков от БСП.

„Въпросът за вота е риторичен. Няма да мине. Ще се съберем на Коалиционен съвет утре или други ден”, коментира Валери Симеонов.

„Имам много приятели и колеги – артисти и музиканти. Трябва да бъде възобновен диалогът с тях”, коментира Калин Вельово г ГЕРБ.

„Спокоен съм за управлението. В тези години ние установихме много висок стандарт на управление – такъв, какъвто не е имало в предишните”, заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

„Всичко е възможно. Не е важно кой министър ще сменят, въпросът е за екип, способен да завърши поетите ангажименти”, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.