Латинска Америка вече е основното огнище на болестта

Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса, смятат от лекарския съюз в страната. Съсловната организация твърди, че поради неспазване на правилата за социална дистанция Германия рискува да загуби предишните си успехи в овладяването на разпространението на вируса.

Междувременно, Латинска Америка се превърна в основното огнище в световен мащаб. Регионът вече премина прага от 5 милиона случая. Починалите от COVID-19 са повече от 200 хиляди. Това се случва въпреки че направените тестове са по-малко от тези в Европа и Съединените щати.

Над 20 заразени с коронавирус след сватба в Александруполис

„Трите големи държави в Америките са двигателите на масовата зараза. Мексико, Бразилия, Съединените щати. Не въведоха ранна карантина, не взеха мерки за социално дистанциране. Още се чудят дори за маските, особено в Съединените щати. Тези три държави са отговорни Латинска Америка да се превърне в огнището на заразата”, казва епидемиологът Луис Хорхе Ернандес.

„Хората не разбират ситуацията. Казват им - стойте си у дома, те не го правят. Ние трябва да свършим своята работа, за да може властите да свършат тяхната”, смята жителят на Мексико Сити Марко Росаис.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.