Това ще е втори мандат на Заев като министър-председател

Парламентът на Северна Македония гласува за правителството на премиера Зоран Заев. То беше подкрепено от 62-ма депутати.

Парламентът се събира, за да гласува правителството на Заев

Това е вторият мандат на Заев като министър-председател след 3-годишно управление. Сега той обеща по-високи заплати за лекарите, ново оборудване за болниците и нови инвестиции.

Избраха Талат Джафери за председател на парламента на Северна Македония

Важно място в програмата на новия кабинет се отделя и на икономиката, транспорта и изграждането на Коридор №8 към България.

"Процесът на евроинтеграция продължава още по-засилено. Правителството и институциите са подготвени за старт на преговорите с Европейския съюз и отваряне на първите глави. Следва период на трансформация и европеизация на нашата родина", заяви Заев.

 

Премиерът Бойко Борисов  поздрави Заев. Той изтъкна, че България застава зад европейското бъдеще на Република Северна Македония. Българският министър-председател призова комисията за изчистване на общите исторически моменти да бъде възобновена, а експертите от Скопие да имат ясен ангажимент за постигане на съгласие.

„Процесът на евроинтеграция продължава още по-засилено. Правителството и институциите са подготвени за старт на преговорите с Европейския съюз и отваряне на първите глави. Следва период на трансформация и европеизация на нашата родина”, посочи Зоран Заев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.