Все още се издирват около 100 от посетителите

След COVID инфекции в бар в Хамбург властите предполагат, че около 600 души ще трябва да бъдат поставени под карантина, съобщи „Зюддойче Цайтунг“, цитиран от БГНЕС.

Германия с най-висок брой заразени с COVID-19 от април насам

500 души от почти всички квартали на Хамбург са посетили бара на 5, 8 или 9 септември, заяви говорителят на здравните власти Мартин Хелфрих. Мнозина вече са под карантина. Досега шест теста за коронавирус са положителни, включително на няколко служители в бара. Все още се издирват около 100 от посетителите. Според информацията мнозина са оставили неверни данни за контакт.

Миналия уикенд здравните власти научиха за първите случаи от заведението. Барът в предпочитания за купони квартал „Шанценфиртел” доброволно е затворил врати за посетители.

COVID-19: Повече излекувани от новозаразени и днес

Всеки, който е определен като контактно лице, трябва да бъде поставен в двуседмична карантина. Тъй като в бара са работили заразени сервитьорки, всички гости, които са влезли във вътрешността на заведението след 19 ч. на споменатите три дати „попадат под подозрение“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.