Тялото на 62-годишен мъж е открито в развалините на дома му

Силните бури, обхванали Гърция този уикенд, отнеха още една жертва, съобщават ДПА и БТА.Тази сутрин пожарна команда в областта Тесалия е открила край град Кардица тялото на 62-годишен мъж в развалините на дома му.

Циклонът в Гърция взе жертви, има хора в неизвестност (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жертвите на лошото време станаха три - вчера в наводнена къща в село близо до Фарсала беше открито тялото на възрастна жена, а по-късно бе намерен и 63-годишен овчар, който се е удавил в придошлите води. Противопожарните служби съобщиха, че има изчезнали или блокирани в домовете си хора.

Средиземноморският циклон „Янос” и друг циклон в северната част на Егейско море причиниха огромни щети в много области на Гърция от петък насам, като наводниха улици и домове, изкорениха дървета, предизвикаха прекъсвания на тока. Снощи циклонът е достигнал до остров Крит, където проливните дъждове са наводнили улици и сгради.

Ураганът „Янос” удари Гърция (ВИДЕО)

Според експерти в района на Кардица са наводнени около 5 000 къщи.

Премиерът Кириакос Мицотакис, който планира да посети района на Кардица в близките дни, каза, че правителството ще осигури икономическа помощ за засегнатите от бурите райони.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.