След обстрела в града са се чули сирените за въздушна атака

Районът на международното летище в Багдад е бил подложен на ракетен обстрел. За това първо съобщи телевизионният канал „Al Sumaria”, позовавайки се на източници от иракските правоохранителни органи, предаде БГНЕС.

Бомбардираха летището в Багдад

Според тях една ракета е паднала в опасна близост до международното летище. Все още няма информация за последиците от тази атака. След обстрела в града се чуха сирените за въздушна атака.

На 6 септември летището в Багдад беше ударено от три ракети, една от които експлодира на паркинг за граждани, като повреди четири превозни средства. Тогава нямаше информация за пострадали и жертви. Според местните служители по сигурността целта на подобни атаки е военното летище, където се намират американските и иракските войски.

Войници загинаха при ракетен удар по база на САЩ в Ирак

През последните месеци иракските бази, където бяха разположени или продължават да бъдат разположени чужди войски, предимно американски, както и американското посолство в Багдад, многократно са били подлагани на ракетни атаки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.