Войтех увери, че е полагал максимални старания в своята работа

Министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех съобщи днес на брифинг в Прага, че напуска поста си, предаде БТА. Той каза, че е връчил молбата си за оставка на премиера Андрей Бабиш. Войтех увери, че е полагал максимални старания в своята работа и изрази очаквания приемникът му да се справи по-добре с влошаващата се епидемична обстановка в Чехия.

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Европа

През изминалото денонощие чешките медици регистрираха 985 нови случая на COVID-19 - за пръв път от седмица под хиляда заразени за 24 часа. Експерти обаче обясняват резкия спад с по-малкия брой тестове, които се правят през почивните дни.

От 1 септември инфекцията се разпространява с ускорено темпо. Най-тежка е ситуацията в столицата Прага. В момента в Чехия има общо 23 032 пациенти с новия коронавирус - рекорден брой от началото на пандемията.

44 новозаразени с COVID-19 за ден

До момента в Чехия с население 10,7 милиона души са установени общо 49 290 случая на заразяване с COVID-19, починалите са 503, оздравелите - 24 775. Направени са 1 187 797 теста за коронавируса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.