Птиците се държали невъзпитано

Британски зоопарк постави папагали в изолация, защото започнаха да псуват посетителите, съобщи в. "Мирър", цитиран от БТА.

Петте африкански сиви папагала са осиновени от зоопарка Фрискни в Линкълншир на 15 август и са поставени в едно помещение. Изглежда те са използвали времето си в карантина, за да се научат един от друг да псуват. Това довело служителите на зоопарка до истеричен смях, но когато птиците започнали да демонстрират уменията си и пред посетители, ръководството решило да вземе мерки.

Директорът на зоопарка Стив Никълс разказа, че и преди са приемали папагали, които се държат невъзпитано. Когато птицата напсува някого, обикновено той се разсмива и това я кара да повтори. Получава се порочен кръг и накрая сцената заприличва на "работнически клуб".

Възрастните посетители нямат нищо против грубия език на птиците, но ръководството на зоопарка се безпокои да не го чуят и деца. Затова папагалите са върнати в изолация още през първия ден пред публика. Те вече са сами сред други птици и надеждите на ръководството са новите им приятели да ги научат на добри маниери. Славата им обаче се е разнесла и е обичайна гледка посетителите да псуват цветисто пред птичарниците с надежда да им отговори някой папагал.

Папагалите разбират теорията на вероятностите

Откраднаха рядък вид папагал в Добрич

"Превърнахме се в тематичен парк за възрастни" - шегува се Никълс. Той отчита обаче, че това е добре за бизнеса им, пострадал много от епидемията от COVID-19.

Бионсе или Чико? Папагал смайва посетителите в зоопарк (ВИДЕО)

През август същият зоопарк се прослави с жълточелия амазонски папагал Чико, който пее прочувствено хитове на Бионсе, Лейди Гага и Кейти Пери. Той също привлича много посетители.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.