Младата шведска активистка коментира политическата ситуация в САЩ

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг отмъсти на Доналд Тръмп в Twitter, заявявайки, че президентът на САЩ трябва да се „отпусне“ за това, което се случва на президентските избори, които се провеждат в тази страна, и че той трябва да „работи по проблема си контрол на гнева ", съобщава „Дойче Веле“.

ТРЪМП СРЕЩУ ГРЕТА: Американският президент и екоактивистката отново се сблъскаха в Давос

Тръмп поиска в четвъртък вечерта да „спрат да се броят“ гласовете, в един от опитите си да спре президентските избори. Като се има предвид това, Тунберг с абсолютно същите думи, които американският президент използва преди почти година, иронично коментира: 

"Колко нелепо. Доналд трябва да работи върху проблема си с контрола на гнева и след това да отиде да гледа добър старомоден филм с приятел. Отпусни се, Доналд, отпусни се!", написа 17-годишната девойка.

Тръмп: Грета да не се фокусира само върху САЩ, а да погледне други страни

Тръмп се обърна към Тунберг със същите тези думи през декември миналата година, когато активистката беше посочена като една от личностите на годината в момент, в който тийнейджърката държеше пламенни речи и изпращаше петиции до правителствата да действат и да спрат глобалното затопляне.

Активистката вече се беше изказала публично в подкрепа на избора на демократичния кандидат за президент на САЩ Джо Байдън.

Грета Тунберг призова американците да гласуват за Джо Байдън за президент

"Никога не се забърквам в партийна политика. Но следващите избори в САЩ са над всичко. От климатична гледна точка това далеч не е достатъчно и много от вас, разбира се, подкрепиха други кандидати. Знаете ли, по дяволите, просто се организирайте и накарайте всички да гласуват за Байдън “, беше написала тя в Twitter. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.