Обвинение в злоупотреба с доверие

Семейство с 11 деца от Русе, за което неведнъж през годините са организирани благотворителни инициативи, бе обвинено, че се възползва от добрината на благодетелите си. Човек, който им е предоставил къща без наем, твърди, че семейството се е изнесло, без да си плати битовите сметки. Казва също, че липсват греди и керемиди от стопанската постройка, както и част от имуществото му.

Информацията предизвика бурни спорове в социалните мрежи. А майката в многодетното семейство твърди, че са несправедливо набедени.

Преди година Антон и Юлияна Партинови решили да ги пуснат фамилията в имота си без наем, с уговорката да плащат сметките си за ток и вода. Нямало проблеми до лятото.

Шестчленно семейство от Сопот остана без дом заради пожар

„В един момент натрупаха дълг от 200 лв. в магазин за строителни материали, където работи моята съпруга. Минаха два месеца. В началото на октомври те казаха, че ще се издължат до 20-и, но това не се случи“, разказва Антон.

След този срок мъжът започнал да им звъни по телефона, за да разбере кога ще бъде платена сумата. Твърди, че Ивелина и Красимир не отговорили на повикванията и затова отишъл в Пиргово да ги търси. Тогава разбрал, че са се изнесли вещи от имота му.

„След това отидох в енергото и ВиК. Оказа се, че има сметка от 660 лева за ток и 250 - за вода. Платих ги, защото те се водят на мен“, казва още Антон.

Той знаел, че многодетното семейство е наследило имот в друго село, но не очаквал да напуснат къщата му, без да се издължат и да върнат ключа. Казва също, че липсвали керемиди и част от покрива на старата му къща.

Версията на многодетната майка обаче е различна. Ивелина Зартова разказа, че след като са получили в наследство къща в село Николово, преценили, че не е редно да живеят в чужд дом. И не са взели нищо, което не е тяхно. Докато са живели в къщата на Антон, са освободили място в стаите за своите мебели.

„Дрехите съм ги преместила в другата къща, както и непотребни вещи. Махнах една спалня, за са си сложа моите двуетажни легла за децата. Всичко си е там, абсолютно нищо не съм взела“, категорична е Ивелина.

Семейство търси помощ, за да възстанови опожарения си дом (ВИДЕО)

Тя казва още, че заради запалени сухи треви в двора, изгорял покривът на малката постройка. Ивелина и Красимир подредили останалите керемиди, за да я обезопасят. Жената твърди, че от август не живее в чуждия имот и не вярва да има големи сметки за ток и вода. Все пак е готова да се издължи на Антон.

Спорът предизвика сериозни дискусии сред хората в селото и в социалните мрежи, защото за многодетното семейство неведнъж са били организирани дарителски кампании. Публикацията на Антон Партинов предизвикала нападки срещу тях, казват самите те. А бившият вече благодетел на семейството твърди, че не искал пари, а просто да предупреди и други, които биха откликнали на зов за помощ.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.