Те са демонтирали цялата кухня

Вила в местността "Щъркелово гнездо " до Самоков е била буквално "обезкостена" от крадци. Разглобени са били дори кухнята и спалнята. А за капак крадците си сготвили и обяд. Служителите на СОТ нито са отишли на мястото, нито са се обадили на собствениците на вилата.

„Нямаше ни около 5 дни. Крадците са прекарали поне два дни в изнасяне. Най-шокиращото е, че на всичкото отгоре са си и готвили в къщата, имаше остатъци от храна. Имали са абсолютното спокойствие, че нищо не може да им се случи, макар че имаме СОТ”, разказа потърпевшият собственик Стоян Зарков.

Крадците дошли с камион. Паркирали го в двора на къщата, за да им е удобно. Собственикът на обраната вила показа стълбата, която ползвали обирджиите за по-лесен достъп до горните етажи на вилата, и заяви, че колкото и голям да е бил камионът, са трябвали поне няколко курса, за да се изнесе цялата покъщнина. 

Управителят на охранителната фирма потвърди, че вилата е останала без сигнал, но тепърва щял да проверява, защо колегите му не са отстранили проблема. Собственикът е подал сигнал в полицията.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.