Според спасителите останките му са на 23 метра дълбочина

В  Индонезия, ден след катастрофата на самолета Боинг  737-500, вече са засечени сигнали от черните кутии.

 

Засякоха сигнали, които може да идват от черната кутия на изчезналия самолет (СНИМКИ)

Открити са отломки от машината и човешки останки. В района, където се разби самолетът, са намират екипи водолази, които претърсват дъното на морето. През нощта работата ще продължат само кораби, екипирани със сонари. Самолетът на авиокомпанията „Шривиджая Ер”, с 62 - ма души на борда, изчезна от радарите, минути след излитането си от Джакарта. Все още не са ясни причините за катастрофата. Полетът е бил забавен с 30 минути заради проливен дъжд. Властите съобщиха също, че машината е попаднала в зона на силна турбуленция при излитането.

„Утре, ще съсредоточим усилията ни в търсене на жертви и на големи части от самолета. Ще продължим търсенето и на черните кутии. Спасително-издирвателната операция ще се провежда 24 часа в денонощието, ще се работи на смени”, заяви Багус Пурухито, шеф на агенцията за издирване и спасяване.

Самолет изчезна от радарите над Индонезия (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: Росана Манева