В началото на месеца властите наложиха нови рестрикции

Група от 31 полицаи в Лондон ще бъдат глобени с по 200 британски лири, защото са нарушили стриктните ограничения заради COVID-19 и са се подстригали. Лондонската полиция започна разследване, след като получи сигнал, че множество нейни служители са посетили професионален бръснарски салон в Източен Лондон.

Джонсън: Новият вариант на COVID-19 може да е по-смъртоносен

Според ограничителните мерки, наложени на 5 януари, фризьорските и бръснарски салони бяха затворени, за да се пресече разпространението на заразата.

Разследването заключи, че 31 полицаи, които миналата седмица са се подстригали в салона, трябва да бъдат глобени и че двама от тях, които създали организацията за това, трябва да бъдат разследвани за лошо ръководство.

Лондон дава по 500 паунда за заразените с COVID-19, които спазват карантината

"Дълбоко разочароващо и смущаващо е, че моите служители не изпълниха очакванията да се придържат към разпоредбите във връзка с COVID-19", каза началникът на службата детектив Маркъс Бърнет.

"Макар служителите да са дарили за благотворителност при заплащането за услугата, това не ги извинява за тяхното много лошо решение. Очаквам много повече от тях", добави той.

Разтуриха парти със стотици в Лондон (ВИДЕО)

Миналата седмица британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че хората, които нарушават ограниченията заради пандемията, са застрашени от полицейски наказания и обяви глоба от 800 британски лири за тези, които участват в домашни партита.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА