Раздават ваучери на 130 български компании, за да стартират свой онлайн магазин

Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия ще раздаде ваучери на 130 български компании, за да стартират свой онлайн магазин. Идеята е да им се помогне в сложната ситуация, в която много икономически дейности бяха блокирани. В предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS гости по темата са Николай Илиев, основател и изпълнителен директор и Евгени Йорданов - дигитален директор и партньор на платформа за онлайн търговия.

Трябва да има политика за поверителност, защита на данни, съхранение на лични данни. 

По думите на Николай Илиев е нараснало доверието към онлайн пазаруването, макар че все още има онлайн магазини, които нямат защитена връзка, затова фирмата му подпомага и подкрепя бизнеси с ноу хау.

И тъй като липсва проект, който да обединява множество компании, се работи в тази посока. 

Той смята, че онлайн бизнесите са тръгнали в положтелна посока. "На над 2400 бизнеса в рамките на 3 месеца трябваше да помогнем, някой се дигитализираха. Други обаче не можаха,  трябва повече магазини да преминат към онлайн търговия, обясни Илиев.

Кирил Домусчиев: Дигитализацията засяга всяка индустрия и създава нови бизнес възможности

От своя страна Евгени Йорданов, дигитален директор и партньор на платформа за онлайн търговия сподели, че вече не е достатъчно просто да имаш сайт, има нужда от реклама, информираност на потребителя. А в интернет има много трафик, за да се появи в него даден бизнес, той трябва да се рекламира. 

Той предлага екосистема на електроннта търговия, в която да се включи всичко, което да е нужно на една фирма, това би било една доверена система, която да работи за всеки, който тепърва започва онлайн бизнес.

"За нас годината на кризата бе година на възможности, бяхме изостанали в онлайн търговията, но през изминалата година се развихме изключително само в това. Фокусът трябва да е върху дигиталния маркетинг. Психологическата бариера да се пазарува онлайн беше преодоляна", каза пък Оля Антонова, управляващ съдружник в компания с онлайн магазин на платформата. 

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.