Дрогиран и без книжка шофьор се вряза в спирка в морската столица

18-годишният младеж, ранен при тежката катастрофа във Варна, при която дрогиран и без книжка шофьор се вряза в спирка, е по-добре и е на домашно лечение.

След като е избягал, шофьорът, причинил инцидента, е свалил номерата на колата си, за да се укрие. Полицията обаче е успяла да установи самоличността му и да го задържи. Оказало се че извършителят е 32-годишен варненец, който е бил дрогиран с три вида наркотици и е шофирал без книжка.

Дрогиран се вряза в спирка във Варна и избяга, пострада младеж (ВИДЕО)

„Това е проблем, който съществува от години. Оказва се, че няма държавна воля, за да бъде решен – с повече полицейски автомобили, повече хора, повече тестове. Някои държави са решили този проблем, но явно ние не се справяме”, коментира случилото се в ефира на „Здравей, България” Христо Димитров от Българска асоциация при пострадали от катастрофи. По думите му ситуацията ще се подобри, ако има по-бърза събираемост на глобите при пътни нарушения, изпълнение на по-тежките наказания.

„Масово явление са шофьори, които карат автомобилите си без табели, без застраховки – особено в по-малките населени места. Липсата на държавата води до пълна анархия поне в тази сфера”, категоричен е той.

Повече гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.