Коментар на техническия ръководител на обекта инж. Петър Стойчев

Дълбоки пукнатини се появиха по пътната настилка на „Лъвов мост“. Снимките бяха разпространени светкавично в социалните мрежи.От фирмата изпълнител, извършила основен ремонт на ключовото кръстовище преди няколко години, обясниха случилото се с температурните колебания. Днес техническият ръководител на обекта инж. Петър Стойчев даде повече подробности.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

„Може ние да не го виждаме, но от температурата, от натоварванията – всичко се движи. Напрежението трябва да отиде някъде и да бъде обрано. Имаме фуга между отделните съоръжения. При нормални положителни температури, асфалтът отгоре поема това напрежение и движенията”, каза той.

„Когато температурите паднат, асфалтът става по-нееластичен и тези фуги започват да се четат. В момента условията не са подходящи, за да бъдат отремонтирани. Ще го направим тогава, когато ще има траен ефект”, допълни още инж. Петър Стойчев.

Големи цепнатини в асфалта зейнаха на "Лъвов мост" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той беше категоричен, че няма проектантска грешка.

„Мостът няма да падне. Такива дефекти в асфалта се появяват и е напълно нормално това да се случва. Моля, следващият път преди да се правят такива истерии, хората да се обърнат към експертите и да питат какво всъщност е това”, заяви Диана Русинова - външен експерт към Европейски център за транспортни политики.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.