Свидетели твърдят, че изображението е било направено в нощта срещу понеделник

Нов графит, дело на световноизвестния британски стрийт художник Банкси, се появи върху стена на затвор в град Рединг в графство Бъркшър, съобщи Би Би Си.

На това затворническо заведение е посветено знаменито стихотворение на поета и драматург Оскар Уайлд /1854-1900/.

На високата тухлена стена, изградена около двора на тъмницата, е изобразен извършващ бягство мъж в раирани затворнически дрехи. Той се спуска към земята по въже, сплетено от вързани на възел чаршафи, а последният е заклещен в барабана на пишеща машина.

Картина на Банкси се самоунищожи, след като бе продадена за 1 млн. долара (ВИДЕО+СНИМКИ)

Работата е изпълнена в характерния за Банкси стил, въпреки че художникът не е потвърдил своето авторство. Свидетели твърдят, че изображението е било направено в нощта срещу понеделник.

Сюжетът е може би препратка към биографията на Уайлд, който е бил един от най-известните затворници на Нейно Величество в Рединг. Поетът прекарва тук зад решетките година и половина, след като изтърпява наказание за любовна връзка с друг мъж. След освобождаването си Уайлд пише стихотворението си "Балада за Редингската тъмница".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.