Двама родни лекари са асоциирани продуценти

Филмът "Дълбоко усещане" ("Feeling Through"), номиниран за награда "Оскар" за най-добър късометражен игрален филм, е с българско участие. Това сочи справка в базата данни "Интернет муви дейтабейс" (Ай Ем Ди Би), предаде БТА.

Д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова са привлечени като асоциирани продуценти през октомври 2018 г. Тогава на страницата във Facebook на продукцията е обявено, че двамата лекари, които отдавна са изкушени от изкуството, са търсели да се присъединят към филмови проекти, които отразяват идеите им за човешките отношения.

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Мария Бакалова получи номинация за "Оскар" (ВИДЕО)

"Вярваме, че "Feeling Through" е много амбициозен и оригинален проект, който обещава да остави трайна диря в историята на киното. Вълнуваме се да подкрепим проект с толкова големи амбиции", са цитирани да казват двамата българи.

Филмът разказва за среднощната среща в Ню Йорк на тийнейджър с възрастен незрящ и глух мъж. Сценарист и режисьор е Дъг Роланд, а изпълнителен продуцент е Марли Матлин, носителка на "Оскар" и на "Златен глобус" за най-добра актриса във филма "Деца, забравени от Бога".

Мария Бакалова пред NOVA: Аз съм и винаги ще бъда българче

"Дълбоко усещане" е вторият филм с българско участие, номиниран за награда "Оскар" тази година. Актрисата Мария Бакалова бе номинирана за най-добра поддържаща роля във филма "Борат 2".