Снежната покривка достигна 30 см на върха на Хаинбоаз

Тежка пътна обстановка в Северна България. Трети ден продължава да вали сняг на Прохода на Републиката. Серия от пътни инциденти затрудниха движението във Великотърновско. Мъж е пострадал сериозно при една от катастрофите.

Инцидентът е станал след 10 часа на входа на Велико Търново при прав участък, на място, където ограничението на скоростта е 60 км/ч. Причините за челния сблъсък тепърва ще се изясняват.

Недалеч от произшествието, при рутинна проверка на шофьор на тир, алкохолната проба се оказа положителна – 1,9  промила.

„Вечерта пийнах две чаши вино, докато се храних. Преспах, мислех че съм наред. Аз се чувствам добре. Ако знаех, щях още два-три часа да почивам и да не тръгвам”, обясни шофьорът.

 

 

По-рано сутринта инцидент между два тира затрудни движението и по Прохода на Републиката. За щастие, щетите бяха само материални.

Снежната покривка достигна 30 см на върха на Хаинбоаз.

„Трети ден не спира да вали. Три тира са изкарани с наша техника. През нощта имахме спиране на тировете, с цел почистване на прохода, за час”, коментира директорът на ОПУ - Велико Търново Венцислав Ангелов.

Проблемите за пътуващите приключиха около 9 часа, когато обилният снеговалеж спря.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.