От партията призоваха за възстановяване на политическата нормалност

„Вярваме, че религията може да бъде миротворец” – с тези думи започна декларацията на ДПС, прочетена от лидера Мустафа Карадайъ по време на първото заседание на 45-ото Народно събрание.

От партията призоваха за възстановяване на политическата нормалност и рестарт на държавността.

„Има желание за промяна, с която да спрем омразата, разделение, арогантността и агресията. От години липсва нормален диалог между политическите субекти – това ние определяме като конституционална криза. Макар и трудно, процесът по възстановяване на държавността може да започне още от 45-ото НС. Сега е времето да върнем властта в българския парламент, както повелява Конституцията. Един опит за съставяне на кабинет в рамките на този парламент може да постави началото”, каза Карадайъ. И допълни, че ако се стигне до предсрочни избори, Движението за права и свободи е готово за тях.

Партията е готова да подкрепи правителство на новите сили в парламента, но при спазване на приоритети като ускорена ваксинационна програма, по-добри мерки за защита на населението и бизнеса, подобряване на Плана за възстановяване и устойчивост, достойно членство на България в евроатлантическите структури.

„45-ото НС е длъжно да отговори на изискванията на суверена, а избирателите искат да се изпълни девизът „Съединението прави силата”. Нека извлечем всички възможни ползи от конфигурацията в този парламент”, призоваха от ДПС.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК