Инсталирането е безплатно за притежателите на по-стари Windows 10

Microsoft обяви, че започва разпространението на пролетното обновление на Windows 10. Повечето от промените няма да са видими за потребителя, но ще подобрят цялостната работа на платформата.

Сред основните новости са повишена сигурност и по-добри функции за работа чрез отдалечен достъп до системата. Направени са и промени, които да ускорят цялостната работа на операционната система.

"Уолстрийт джърнъл": Бил Гейтс напуснал Microsoft заради "неуместна връзка" със служителка (ВИДЕО)

Платформата Windows Hello също е подобрена с поддръжка на повече камери. Променен е и начинът на инсталиране на ъпдейта, който ще е по-бърз и лесен без дългия почти час процес при по-старите версии. Тази функция обаче ще е налична само за инсталиралите есенния ъпдейт на Windows 10 от 2020 г. 

Microsoft помага на българските учители да бъдат „в час” с иновациите

Microsoft спазва традиционното вече постепенно пускане на ъпдейта. Той ще става достъпен за потребителите на етапи в зависимост от това колко ново е устройството им и с какъв хардуер е. При проблеми със съвместимостта, ъпдейтът може да бъде забавен за някои устройства докато не бъдат поправени. Инсталирането е безплатно за притежателите на по-стари Windows 10.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.