Устройството ще бъде с множество сензори и две камери

Facebook подготвя своя първи умен часовник. Устройството ще разполага със сензори за следене на здравните показатели, но ще има и две камери. Те ще са прикрепени към основното тяло, което ще може да се изважда от каишката и да се използва като фотоапарат за снимки и видео.

Втората камера пък ще е подходяща за използване за видеочат. Двата модула ще са част от основния корпус на часовника, който ще се прикрепя към рамка от неръждаема стомана. Така каишката и рамката ще остават на ръката, а потребителят лесно и бързо ще може да използва дисплея и камерите като подвижно устройство.

Ще бъде използвана персонализирана версия на Android. Цената на първия умен часовник на Facebook може да е около 400 долара.

Компанията вече работи и по второто и третото поколение на устройството, като в бъдеще предвижда по-амбициозни функции, включително добавена реалност и др. Остава и вероятност Facebook да се откаже от проекта, който все още няма дори официално име, въпреки сравнително напредналата работа. За сега компанията не е коментирала темата.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.