Той коментира, че Пеевски никога не е бил член на партията

Евродепутатът Илхан Кючюк беше избран за президент на АЛДЕ. Формациите от политическото семейство на либералите и демократите са гласували за него с огромно мнозинство.

„Имам дълга политическа кариера в семейството на АЛДЕ. Бях избиран три пъти за зам.-председател на Алианса. Това беше една висока оценка за Движението за права и свободи, която се потвърди и от този избор”, коментира в „Неделята на NOVA” Кючюк.

Избраха Илхан Кючюк за президент на АЛДЕ

Той засегна и санкциите по Закона „Магнитски”. „Не че се разграничавам от Делян Пеевски, но той никога не е бил член на ДПС. Той е от гражданската квота. Да, той участва много активно в процесите на партията”, допълни Кючюк.

За „Магнитски” той каза още, че това е механизъм, който да гарантира върховенството на закона, борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

„Да, ние сме за такива цели. Да, ние работим за реализирането на целите на акта „Магнитски”. САЩ са стратегически партньор”, уточни президентът на АЛДЕ.

„ДПС иска доказателства. За Движението никой не стои над закона, но за да дойдем до разграничаването от наш член или симпатизант, трябва да видим доказателства”, категоричен е той. 

Повече гледайте във видеото.