Това са онлайн предавания, които са много популярни в момента и множество известни личности, сайтове, услуги и "инфлуенсъри" имат такива

Преди известно време основателят на Facebook Марк Зукърбърг беше казал, че аудио услугите са следващото поле на големи битки. Още тогава той заяви интереса на компанията към този сегмент и тя започна да работи активно в тази посока. Сега тя е готова да навлезе и в една от най-конкурентните и динамични сфери - подкастовете.

Това са онлайн предавания, които са много популярни в момента и множество известни личности, сайтове, услуги и "инфлуенсъри" имат такива. И макар да има множество платформи и начини за разпространение на подкастове, липсва удобно място, на което потребителите могат да споделт помежду си тези онлайн предавания и да ги дискутират.

Очаквано, Facebook иска да е това място и вече е изпратила уведомления до някои създатели на съдържание, че това ще стане възможно от 22-ри юни т.г.  В писмото си Facebook казва, че от тази датата ще бъде мястото, където хората могат да се наслаждават, да обсъждат и споделят подкастовете, които харесват, едни с други.

Социалната мрежа ще добави нов таб за подкастове в страниците, като именно там всяка страница ще може да качва своите епизоди. Това ще може да става и автоматично, като страницата ще добавя епизодите, когато те бъдат качени в някоя от платформите. След това подкастът ще бъде разпространяван и до профилите на потребителите.

IT гигантите с призив за повече внимание към климата

Facebook потвърждава, че първоначално избран и ограничен брой страници ще имат достъп до тази услуга. Тя ще има и допълнителни функции като възможност за потребителите да изрязват кратки клипове, които да споделят. Дали тези функции ще са достъпни за слушателите, ще решава авторът на съответния подкаст. Очакванията са постепенно платформата за подкастове да увеличава броя страници.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.