Компанията се отдели от Huawei и стана самостоятелна

Услугите на Google се завръщат в телефоните на Honor, след като компанията се отдели от Huawei и стана самостоятелна. По този начин Honor вече не е обект на санкциите срещу Huawei, които бяха въведени от вече бившия американски президент Доналд Тръмп през 2019 г. Заради тях всички американски компании трябваше да прекратят отношенията си с Huawei и дъщерните фирми, освен ако не получат изрично разрешение.

Санкциите засегнаха и достъпа на Huawei до Android и услугите на Google, които не са достъпни в моделите на компанията след обявяването им. През миналата година Honor започна процедура по отделянето си в самостоятелна компания, която вече е завършена. Honor вече е предала на Google новите си смартфони Honor 50 и 50 Pro, които в момента преминават преглед на сигурността им.

Вирус заразява телефони през фалшиви сайтове

Тези устройства, както и следващите смартфони и таблети на компнията, ще предлагат мобилните услуги на Google, казва Honor. Очаква се продажбите на новия модел да започнат в Китай още този месец. Цените им там ще са съответно около 420 и 580 долара. Ще има и трети модел - Honor 50 с цена от около 375 долара.

Плановете са устройствата постепенно да дебютират и в други държави през следващите месеци.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.