Southwest отмени вчера близо 300 полета и забави над 500

Уебсайтове и мобилни приложения на водещите американски авиокомпании в САЩ и на банки в Австралия блокираха по-рано днес. Не е ясно дали прекъсванията са свързани.

Авиокомпаниите American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines и Delta Air Lines са пострадали от срив в системата, според данни на сайта за наблюдение на прекъсванията Downdetector. Рано сутринта повече от 1000 потребителски съобщения сигнализират за проблеми при Southwest, а над 400 - за Delta Air Lines. За останалите два превозвача са подадени общо около 300 сигнала.

Southwest отмени вчера близо 300 полета и забави над 500, ден след като беше принудена временно да спре дейност заради компютърен срив. Проблеми са забелязани и в работата на уебсайтове и мобилните приложения на австралийски банки Westpac, St George Bank и други.

Медии в Сидни съобщиха по-рано, че редица банки се опитват да намерят източника на прекъсването, което засяга интернет банкирането и достъпа до онлайн приложения в цялата страна. Агенция Блумбърг съобщи за неизправност на Хонконгската фондова борса, която е отстранена.

Франс прес допълват, че проблемът засяга множество организации, включително много от големите банки.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.