Херцогинята на Съсекс започва кампания в покрепа на жени, връщащи се на работа

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл отбеляза 40-ия си рожден ден с видео, в което приканва приятелите си да помогнат на жените да се върнат на работа след пандемията, съобщиха световните информационни агенции.


В краткото видео съпругата на принц Хари, която беше актриса, се шегува с комичката Мелиса Маккарти два месеца след като роди дъщеря си Лилибет.


"Тъй като празнувам 40 години, приканвам 40 приятели да отделят 40 минути от времето си, за да наставляват една жена, която се подготвя да се върне на пазара на труда - казва след това тя. - Мисля, че ако всички направим това и посветим 40 минути на подобен жест, ефектът ще се разпространи".

В послание на сайта на фондацията "Арчиуел" Меган пояснява, че за нея менторството е начин да бъде помогнато на жените да си върнат увереността и икономическата сила. Тя се надява инициативата й "40 х 40" да вдъхнови "глобална вълна в услуга" на нуждаещите се.
Милиони хора по целия свят загубиха работата си заради пандемията от COVID-19.
Във видеото за малко се появява и принц Хари.

Семейството вече живее в Калифорния сред най-богатите американски знаменитости.
В инициативата "40 х 40" на Меган Маркъл са се включили също модната дизайнерка Стела Маккартни, певицата Адел, съпругата на канския министър-председател Софи Трюдо. 

Източник: БТА