В Канада се проведе протест срещу на ваксините срещу COVID-19

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо беше ударен от чакъл, хвърлен по него, докато преминаваше през събрали се на протест противници на ваксините срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Телевизионни кадри показаха как Трюдо и един от телохранителите му са ударени от неща, приличащии на бели камъчета, докато премиерът върви към автобуса, с който обикаля на предизборна кампания. Случката стана вчера в канадския град Лондон, провинция Онтарио.
Либералната партия на Трюдо отмени проява в края на миналия месец поради съображения за сигурност, свързани с протестиращи хора против ваксините.

Протест срещу мерките в Нидерландия (ВИДЕО)

По-късно премиерът омаловажи случилото се, като каза, че е възможно да е бил ударен в рамото и че веднъж пък е бил замерен с тиквени семки.
Трюдо отправи вчера нападки срещу лидера на консерваторите Ерин О'Тул заради съпротивата му срещу задължителната ваксинация и определи протестиращите като "гневни тълпи" от антиваксъри.

Антиваксъри предизвикаха безредици в Лондон (ВИДЕО)

Либералите и консерваторите имат почти изравнени позиции според социологическите проучвания преди парламентарните избори в Канада на 20 септември.

 

Източник: БТА