Ревюто се състоя на открито в красива градина, а моделите носеха рокли от копринен тюл

По време на Седмицата на модата в Лондон своята нова колекция представи дизайнера Бора Аксу. Линията му е вдъхновена от покойната легенда Матилд Уилинк, известна със смелия си стил.

Ревюто се състоя на открито в красива градина , а моделите носеха рокли от копринен тюл и тафта в ярко розово, зелено, жълто, червено и коралово - някои украсени с флорални мотиви. Акцент в тоалетите са елегантни дамски якички тип папийонки, а като аксесоари се открояват забрадките.

НА СЕДМИЦАТА НА МОДАТА В НЮ ЙОРК: Каролина Ерера отпразнува 40 г. от първата си колекция

„С тази цветна пролетна колекция се опитвах да внеса кураж на хората , казах си не е нужно да се ограничаваме и да живеем затворени в кутия. Трябва да усетим свободата“, смята той.

Основното желание на модния дизайнер беше да реализира ревю на живо, а не в дигитален формат, тъй като според него това отговаря на начина, по който иска хората да се наслаждават на дрехите му.

СЕДМИЦА НА МОДАТА: Модното дуо Баджли Мишка представи колекцията си

„Да можеш да докоснеш дърветата, да почувстваш слънчевите лъчи върху себе , да се насладиш на дрехите на живо… това преживяване няма как да бъде представено на екран. Така че за мен беше много важно да усетим на живо колекцията“, заяви Аксу.

Седмицата на модата в Лондон продължава до 21 септември.