Показаха бойна техника в центъра на София

60 години от създаването на първата зенитно-ракетна база от състава на военновъздушните сили у нас. Денят в София беше отбелязан с експозиция на бойни машини на площад „Александър Невски".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Техниката от военните формирования поддържа денонощна готовност срещу въздушна заплаха в небето.  Зенитно-ракетните машини не могат да бъдат видяни по друго време, защото са разположени в райони със строго ограничен достъп.

„Основната цел на зенитно-ракетните войски е охрана на въздушното пространство на Република България. Въпреки че някой може да каже, че техниката е остаряла, една военна техника след като се поддържа в много добро състояние, личният състав е натрениран, решетките са готови за водене на бойни действия, тази зенитно-ракетна техника, въпреки че е на доста години, също може да бъде смъртоносна”, каза подполковник Александър Георгиев - командир на военно формирование.

Репортер: Ирена Рашева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.