Съпредседателите внесоха документите за регистрация на Радев и Йотова в ЦИК

Съпредседателите на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на България очакват победа още на първи тур. Анна Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов, както и членове на Инициативният комитет, внесоха в Централната избирателна комисия подписката за регистрация на двамата кандидати. Комитетът е събрал 4275 подписа.

Издигнаха кандидатурата на Радев и Йотова за президентските избори (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Аз ги подкрепих, защото ни обединиха, нас българите, в борбата за справедливост. Те показаха и показват, че един политик може и трябва да бъде държавник. Подкрепих ги, защото те изпълняват най-висшия човешки дълг – работа за родината” , каза пред журналисти Гълъбова. Тя подчерта, че те ще водят позитивна кампания без хвърляне на компромати. При атаки обаче щели да отвръщат.

Радев: Неуспехът на партиите на промяната да съставят алтернатива е етапен провал

„Всички българи сме призвани да направим своя избор. Уважаваме всички, които са дръзнали да се кандидатират. Но сме твърдо убедени, че преди 5 години избрахме достоен и смел президент. Бихме искали да имаме такъв президент и в останалите пет. Радев застана до своя народ, когато той излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Радев води много битки за нас, наш ред е да застанем зад него сега. Никой  не може да направи нищо сам, ние с колегите заставаме зад Радев и Йотова, вярваме им и им желаем успех”, обясни Заркова. 

ЦИК приема подписите в подкрепа на кандидатите за "Дондуков" 2 до сряда. Партиите пък трябва да регистрират окончателно кандидатите си за 47-о Народно събрание до 12 октомври.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.