Певецът се возил в кола, която била връхлетяна от друга, движеща се с бясна скорост

Певецът Светослав Витков оцеля по чудо при тежка катастрофа в София. Това е станало в събота вечерта на Околовръстния път. Според вокалиста на група „Хиподил”, който е и кандидат за президент, колата, в която се е возил, е била блъсната отзад с много висока скорост от мощен джип с млад шофьор зад волана. Последвало влачене и въртене от около 300 метра и удари в стената и мантинелата край пътя. И Витков, и шофьорът до него са с комоцио и охлузвания. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. След оглед на мястото, са били освободени.

"Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80км./ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост. Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената. Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела. Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената. Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания", разказва той в социалните мрежи.

Когато слиза от колата, Витков вижда бял джип и неговия шофьор - младеж, който казвал, че си ударил главата.

"Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките… На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км/час., при ограничение 80, и да удариш кола в средната лента… Сигурно е от спирачките, а наглецо?", пита певецът.

По думите му Спешна помощ и полицията пристигнали бързо и си свършили работата професионално. След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ, младежът, ударил колата с Витков, си тръгна с протокол за ПТП и застраховка.

 

"Искам да Ви попитам, уважаеми, така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел? Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно! Няма извинение за такова поведение на пътя! Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали??? Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои”: надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот! Така че заставам с цялото си същество зад каузата: Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за движение по пътищата, която да е безмилостна към такива. Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване", пише още Витков в социалните мрежи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.