Решението беше взето на заседание на областния оперативен щаб

В Бургас са готови да спрат плановия прием и плановите операции в болниците от 1 ноември. Това искане ще изпрати още утре директорът на Регионалната здравна инспекция до главния държавен здравен инспектор. Решението беше взето на заседание на областния оперативен щаб.

Пореден ден с висок брой новозаразени с коронавирус у нас

От вчера Бургас е в тъмночервената зона на заболеваемост. Броят на заразените стигна 517 на 100 000 души. Увеличава се броят на COVID леглата във всичките болници, а учениците в пет общини от 2 ноември минават на ротационен принцип на обучение.

„Самите пациенти, които влизат планово, когато са безсимптомни за COVID, може и да разнесат коронавируса. Когато се правят тестове при хоспитализация на пациента не всички тестове се оказват сигурни и не дават на 100% сигурност”, посочи директорът на УМБАЛ-Бургас Бойко Миразчийски.

„Спирането на плановата дейност ще осигури кадрови ресурс на съответната болница, за да може да осигури пък с кадри разкритите вече COVID структури”, обясни директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.